Živjo!
Pred vrati je vikend in čaka vas prvi recept Blogmasa. Ta vikend boste lahko poskusili jabolčne mafine s cimetom. Ti mafini me spominjajo na božič, saj vsebujejo precej cimeta, ki se čudovito ujema z osvežilnimi jabolki. No pa začnimo, da ne bo uvod predolg.
Za 12 večjih mafinov potrebuješ:Pred vrati je vikend in čaka vas prvi recept Blogmasa. Ta vikend boste lahko poskusili jabolčne mafine s cimetom. Ti mafini me spominjajo na božič, saj vsebujejo precej cimeta, ki se čudovito ujema z osvežilnimi jabolki. No pa začnimo, da ne bo uvod predolg.
- maščobo in moko za model
- 2 veliki jabolki
- 280 g moke
- 2 kavni žlički mletega cimeta
- 2 kavni žlički pecilnega praška
- 1/2 kavne žličke sode bikarbone
- ščepec soli
- 1 jajce
- 110 g sladkorja
- 80 mL olja
- 200 g pinjenca
- 1/8 L jabolčnega soka
Pečico segrej na 180°C. Vdolbinice pekača za mafine namasti in potresi z moko ali vanje namesti papirnate modelčke.
Jabolka olupi in jim odstrani peške, Jabolka nato nareži na manjše koščke. V skledi zmešaj moko, jabolka, cimet, pecilni prašek, sodo bikarbono in ščepec soli.
Jajce razžvrkljaj, nato mu primešaj 80g sladkorja, olje, pinjenec in jabolčni sok. Maso dodaj k mešanici moke in jo le toliko premešaj, da se suhe sestavine navlažijo.
S testom napolni vdolbinice v modelu za mafine, vendar ne več kot do treh četrtin. Po želji jih lahko potreseš s kokosovo moko. Mafine peci na srednjem vodilu približno 25 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzemi jih iz pečice in takoj potresi s preostalim sladkorjem ter jih pusti počivati 5 min v modelu.
Nasvet:
Mafine lahko narediš še bolj božične, če 80g moke nadomestiš z enako količino mandljev, testu pa primešaš še 50g rozin namočenih v rumu.
Dober tek!
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar