Živjo!
Čas je za nov recept. Zaradi stiske s časom morajo moja kosila biti hitra in enostavna. Ta recept je eden izmed tistih, ki so dokazujejo, da je hitro lahko tudi zdravo in dobro.
Glavna sestavina tega obroka je kuskus. Kuskus je specialiteta Berberov in je značilna za Severno Afriko (Maroko, Tunizija, Alžirija). Kuskus so granule pšenice durum, ki jih lahko postrežemo z različnimi zelenjavnimi omakami ali pa kot prilogo mesu in ribam. 100 g kuskusa vsebuje 3,6 g proteinov, 22 g oglikovih hidratov (od tega 1,2 g vlaknin), 55 mg kalija ter kalcij in železo.
Recept:
- 125 g instant kuskusa
- 1/2 piščančje prsi
- paradižnikova omaka z baziliko
- voda
- sol
- poper
- mleti česen
- olivno olje
Priprava:
Instant kuskus pripraviš tako kot piše na vrečki. Jaz pripravljam kuskus tako, da predpisano količino vode (približno 250 ml) posolim in popopram ter segrejem do vretja. Nato jo odstavim z ognja in dodam kuskus ter počakam, da se napije vode (5-10 min). Nato dodam malo olivnega olja ali masla in vmešam v kuhan kuskus.
Omako pripraviš tako, da piščančje meso narežeš na koščke in popražiš na olivnem olju. Ko meso dobi zlato rjavo barvo, ga zaliješ s paradižnikovo omako, posoliš, popopraš in dodaš mleti česen ter kuhaš dokler se meso ne zmehča.
![]() |
Kuskus s piščancem v paradižnikovi omaki |
In voila ... kosilo je gotovo. Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar