Danes sem poskusila nov recept, in sicer krompirjevo musako z mletim mesom. Prebrala sem kar nekaj receptov, jih združila in nastala je naslednja mojstrovina.
Za pripravo musake potrebuješ:
- 9-10 srednje velikih krompirjev
- 1/2 kg mletega mesa
- kokosovo maslo
- 1 srednje velik por
- 1 manjša čebula
- 1 korenček
- 2 stroka česna
- poper
- sol
- mleto rdečo papriko
- 1 dcl vina (rdeče ali belo)
- 3 žlice paradižnikove mezge ali pelatov
- 1 dcl mleka
- 1 žlica kisle smetane
- 2 jajci
- maslo
- naribani sir
Priprava:
Krompir skoraj do konca skuhaš. Jaz sem imela srednje velik krompir in sem ga kuhala okrog 40 min. Nato sem ga olupila in narezala na lističe debele približno pol centimetra.
Medtem ko se je krompir kuhal sem narezala zelenjavo (čebulo, por, korenje). V ponvi sem raztopila kokosovo maslo in popražila zelenjavo. Nato sem dodala mleto meso in vse skupaj začinila z soljo, poprom, rdečo papriko in česnom. Ko je meso postalo rjave barve, sem ga zalila z belim vinom in dodala 3 žlice paradižnikove mezge. Počakala sem, da je tekočina popolnoma povrela. Ker krompir še ni bil čisto kuhan, sem zmanjšala temperaturo in pustila meso z zelenjavo, da se je dušilo v pokriti ponvi.
Medtem ko se je krompir kuhal sem narezala zelenjavo (čebulo, por, korenje). V ponvi sem raztopila kokosovo maslo in popražila zelenjavo. Nato sem dodala mleto meso in vse skupaj začinila z soljo, poprom, rdečo papriko in česnom. Ko je meso postalo rjave barve, sem ga zalila z belim vinom in dodala 3 žlice paradižnikove mezge. Počakala sem, da je tekočina popolnoma povrela. Ker krompir še ni bil čisto kuhan, sem zmanjšala temperaturo in pustila meso z zelenjavo, da se je dušilo v pokriti ponvi.
Ko je vse pripravljeno, se začne zlaganje musake v pekač. Pekač sem namastila z maslom, nato naložila prvo plast krompirja, ki sem ga pokrila z mesom in malo naribanega sira. Nato so sledila druga plast krompirja, meso in sir. Musako sem zaključila s tretjo plastjo krompirja, ki sem ga posula z naribanim sirom. Vse skupaj sem prelila z jajčno mešanico.
Nato sem dala musako v pečico segreto na 200°C in jo pekla približno 45min. Musaka je končana, ko je sir lepo zlato rjavo zapečen.
Nato sem dala musako v pečico segreto na 200°C in jo pekla približno 45min. Musaka je končana, ko je sir lepo zlato rjavo zapečen.
Moram priznati, da sem bila presenečena nad izidom, saj je bila musaka sočna, vendar krompir ni bil razkuhan. Manjkalo je edino malo soli, tako da svetujem, da meso malo bolj posolite, saj se okus porazgubi, ko je musaka dokončana.
Dober tek!
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar