17. november 2014

Koruzna juha

Živjo!

Moram priznati, da odkar sem poskusila mehiško hrano, sem obsedena z njo. Lahko bi jo jedla vsak teden. Tako sem poskusila prekopirati koruzno juho iz mehiške restavracije tudi doma in ker menim, da je kar dober približek juhe ene izmed mehiških restavracij v Ljubljani, bom recept delila z vami.

Sestavine:
- večja konzerva koruze (325g)
- 1/2 piščančjih prsi
- 750 ml vode
- 200 ml sladke smetane
- naribani sir
- olje
- sol
- poper

V originalni juhi je piščančje meso, ampak jaz ga velikokrat zamenjam za jušno kocko. Ko pripravljam juho s piščančjim mesom, ga popražim na na olju, da postane svetlo rjavo. Nato pa dodam koruzo (najraje uporabim Valfruttino, ker je res sladka) in  vse skupaj zalijem z vodo. Juho rada kuham vsaj 30 min, saj se mi zdi da se okusi lepo premešajo. Po tem s paličnim mešalnikom sesekljam koruzo in dodam sladko smetano (najraje uporabim smetano za stepanje Pomurskih mlekarn) in vse skupaj kuham še 10 min. Na koncu juho začinim še s soljo in poprom. Včasih v juho dodam še nariban sir, ki se lepo raztopi im naredi juho še boljšo. 
Dober tek!

Ni komentarjev:

Objavite komentar