16. februar 2015

Recept #2

Živjo!

V današnji objavi vam bom zaupala recept za kremno bučkino juho, ki je primerna tudi za vegane, ljudi z laktozno intoleranco in vse ljubitelje bučk. Priprava juhe je zelo enostavna in zanjo potrebujete le 2 sestavini, po kateri morate v trgovino, ostalo pa se verjetno nahaja kar v vaši kuhinji. Torej, da ne bom razvlekla uvodnika, si kar poglejmo, katere sestavine potrebujete:

- 2 bučki
- 1 manjša čebula
- 3 dcl vode
- sol
- poper
- muškatni orešček
Čebulo in bučki nareži na manjše kocke. V loncu segrej olje in dodaj čebulo. Čebulo praži dokler ni rahlo rjava, nato dodaj še bučke in jih malo popraži. Vse skupaj zalij z vodo in začini po okusu. Juha se naj kuha okrog 20 min, pač dokler niso bučke popolnoma mehke. Nato s paličnim mešalnikom sesekljaj bučke in čebulo. Če je juha pregosta dodaj še malo vode in začini po okusu. Juho daj nazaj na štedilnik in pusti, da vre še kakšni 2 minuti. Juho lahko sedaj odstaviš iz štedilnika in jo postrežeš. 

Jaz v juho dodam še malo posušenega peteršilja. Če hočete juho narediti "manj zdravo" lahko zraven ponudite tudi kruhove krutone. 

Dober tek!  

Ni komentarjev:

Objavite komentar