Današnji recept je navdih mojega potovanja v London. Zadnji 2 leti za božič pečem angleške božične pite Mince pies. To so majhne pite napolnjene s suhim sadnje in oreški.
Sestavine za nadev:
160 g zlatih rozin
170 g suhih marelic
170 g suhih sliv
6 žlic medu
2 dl rdečega vina
100 g sesekljanih mandljev
70 g sesekljanih lešnikov
Sestavine za testo:
125 g margarine
100 g sladkorja v prahu
1 jajce
300 g moke
1 žlička pecilnega praška
Za premaz:
50 g marelične marmelade
Za okrasitev
50 g sladkorja v prahu
Pečico segrejemo na 170°C.
Najprej pripravimo nadev. Vse sestavine za nadev sesekljamo in zmešamo ter pustimo na hladnem v hladilniku.
Margarini dodamo sladkor v prahu, moko z dodanim pecilnim praškom in 1 jajce. Zgnetemo v testo. Testo pustimo počivati 1 uro v hladilniku.
Modelčke za mafine premažemo z margarino in pomokamo, ter napolnimo s testom tako da pokrije ves modelček. Nato testo premažemo z marelično marmelado, ga napolnimo z nadevom in pokrjemo s trakovi testa, ki jih oblikujemo v različne vzorce.
Modelčke za mafine premažemo z margarino in pomokamo, ter napolnimo s testom tako da pokrije ves modelček. Nato testo premažemo z marelično marmelado, ga napolnimo z nadevom in pokrjemo s trakovi testa, ki jih oblikujemo v različne vzorce.
V naprej ogreti pečici 20-30 minut pečemo pite. Pečene pite ohladimo in potresemo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar