V kuhinji rada eksperimentiam (verjetno je to ostalo od vaj na fakulteti) in tako sem se odločila, da bom poskusila vegansko sladico, ki sem jo zasledila v reviji Božična Maja. Moram priznati, da me vegansko in vegeterjansko prehranjevanje zanima, vendar pa mislim, da se za tak način življenja nebi mogla odločiti v celoti. Zato pa rada poskušam recepte in vsaj kakšen obrok poskusim nadomestiti z vegetrajansko prehrano in moram priznati, da mi je veliko receptov všeč in jih lahko pričakujete na mojem blogu. Danes bomo začeli z nečim sladkim, kot se za december spodobi.
Kokosove kocke vsebujejo:- 100 g makadamije (nesoljene)
- 250 g izkoščičenih datljev
- 220 g kokosovih kosmičev
- 1/2 žličke vanilijo v prahu
- 135 ml vode
- 1/2 skodelice kokosovih kosmičev za pomokanje
V multipraktiku najprej zmeljemo makadamijo, da nastane maslu podobna zmes. Nato multipraktik spraznimo in vanj damo dateljne z malo vode. Meljemo dokler se datlji ne začnejo sprijemati in nato počasi dodajamo vodo, da nastane gosta krema. Datljem najprej dodamo makadamijo in premešamo, nato pa še kokosove kosmiče in vanilijo v prahu. Vse premešamo v multipraktiku oz. prestavimo maso v posodo, da lažje združimo sestavine. Nato maso stisnemo v pekač in damo za 1 uro v hladilnik. Po 1 uri maso narežemo na kocke in povaljamo v kokosovih kosmičih.
Dober tek!
Ni komentarjev:
Objavite komentar